Skolens moderne landbrug giver mulighed for en vekselvirkning mellem teori og praksis. På GF1- og GF2-forløbene er der for både EUD- og EUX-elever staldpraktik, hvor eleverne hjælper til med alle daglige opgaver. Undervisningen tilrettelægges, så der højst er 10 elever i stalden på samme tid.
Når man er i staldpraktik er det som minimum 4 timer pr. gang. Efter omklædning til arbejdstøj mødes elever, lærer og staldens ansatte for at gennemgå dagens opgaver. Herefter går alle elever sammen med en medarbejder og påbegynder arbejdet.
Eksempler på opgaver kan være:
- Gennemgang af dyr i alle staldafsnit
- Medicinering af grise, som ikke er helt på toppen
- Tildeling af halm til bl.a. de løsgående drægtige søer, eller klimagrise.
- Vask og klargøring af stalde mellem ugehold
- Løbning (inseminering af søerne)
- Kastrering og halekupering
- Fravænning af søer og pattegrise
- Sortering og udlevering af smågrise
- Diverse små reparationer
Undervejs i staldpraktikken er det tid til et stykke frugt og en snak i pauserummet oppe i grisestalden. Her snakkes der om de forskellige opgaver, men derudover er der også plads til hyggesnak mellem elever, lærere og medarbejdere.
Læreren, som har eleverne i stalden, er den samme, der har dem i klassen. Det er med til at skabe sammenhæng mellem det, der opleves i stalden, og det, der snakkes om i klasselokalet. Kobling mellem teori og praksis kan også ske ved at teori fra klasselokalet afprøves i stalden.