Kostskolelivet(1)
Kostskolelivet

Som elev på Gråsten Landbrugsskole har du en hverdag, som er inspirerende og social.
Vi er en kostskole, hvor der er liv i alle døgnets vågne timer og rig lejlighed til at møde nye mennesker og lære nye ting.
Du kommer til at få mange nye kammerater og tilbringe meget tid sammen med dem.

Du vil altid have noget at lave i skoletiden og i fritiden.
Vi har en klar ambition om, at det skal være givende, dannende og sjovt at gå på landbrugsskole.
Dette betyder, at der er mulighed for at lave mange typer aktiviteter – både ting, som har med landbrug eller gymnasiefag at gøre, men i høj grad også andre typer spændende aktiviteter.

Aktiviteter

Du keder dig aldrig i fritiden, når du bor på Gråsten Landbrugsskole. Der foregår altid mange ting, som arrangeres af enten elever og skolens ansatte. Der er planlagte arrangementer, men der sker også meget spontant. Når nogen på skolen får lyst til fx at spille fodbold eller volleyball, så er der hurtigt stablet en kamp eller en hel turnering på benene.

Lokalforeningerne af Landboungdom er også meget aktive på Gråsten Landbrugsskole. Og hvis du ikke allerede er medlem, så tag og bliv det. Se mere her: OM LANDBOUNGDOM

I løbet af året kommer der derfor mange forskellige tilbud. Der har tidligere været arrangeret fx paintballturnering, tur i svømmehallen, prøvedykkertur, standup og meget mere.

Dagligdagen

Gråsten Landbrugsskole er en kostskole, så det giver ekstra mulighed for et godt sammenhold med dine studiekammerater. Langt de fleste elever bor på skolen. Du bliver indkvarteret i værelser, som du deler med én eller to medstuderende. Det er dog også at muligt at bo alene, så længe der er ledige enkeltværelser.

Vi spiser sammen på Gråsten Landbrugsskole. Det betyder, at der både serveres morgenmad, frokost og aftensmad på skolen, og elever, lærere og andet personale spiser sammen. Mellem de store måltider er der formiddags-, eftermiddags- og aftenkaffe, hvor vi drikker kaffe/te og spiser boller, kage og frugt.

Lektiecafe

Mandag til torsdag er der lektiecafé fra kl. 18-19, hvor du har mulighed for at lave dine skoleopgaver sammen med dine klassekammerater. Skolens undervisere er på skift i lektiecaféen, hvor de tilbyder hjælp til de daglige lektier og vejledning, når der skal læses op til større opgaver og prøver. Lektiecaféen er helt frivilligt, og det er meget forskelligt, hvor mange der er, men der er altid en god stemning. Om du har brug for hjælp eller bare gerne vil lave lektierne i det hyggelige miljø, så er du altid velkommen.

Gråsten Landbrugsskole Lektiecafé
Caféen

Caféen styres af caféudvalget under elevrådet, og er typisk åben torsdag aften, når der ikke er eksamen eller prøver. Kan du få alle ud på dansegulvet med dit musikvalg, eller er du en konge bag en bar, så er du måske lige den, som skal være med til at gøre skoleopholdet ekstra sjovt som medlem af caféudvalget. Overskuddet fra caféen går ubeskåret til elevrådet, som beslutter hvad pengene skal bruges på. Fx er kunstgræs- og beachvolleybanen foran skolen betalt af elevrådet, og der er også blevet arrangeret standup, så overskuddet i caféen har været med til at gøre livet endnu sjovere på Gråsten Landbrugsskole.

Gråsten Landbrugsskole Elevcafé
Idrætshallen

Idrætshallen bliver flittigt brugt til både idræt og store arrangementer. Der spilles små korte kampe i pauserne og turneringer om aftenen. Der bliver spillet alt fra fodbold til volleyball og badminton. Idrætshallen kan frit benyttes, når den ikke er booket til arrangementer eller lejet ud. Der er et rigtig godt musikanlæg i hallen, og du kan være dj med anlæggets bluetooth forbindelse.

Fitness

Vil du gerne holde dig i form under dit skoleophold? Det er der råd for. Besøg skolens fitnessrum.

Fitness koster 300 kroner for et skoleforløb. Med betalingen af dette har du betalt for adgang til fitnessrummet for hele din tid på Gråsten Landbrugsskole.

Træning i skolens fitnessrum er på eget ansvar.

Elevværksted

Vores elevværksted er til dig, der gerne bruger fritiden på teknik og håndværk. Vi stiller faciliteter og værktøj til rådighed, så du f.eks. kan reparere på din bil eller lave hobbyprojekter. På de fleste hverdagsaftener er der liv i værkstedet. Mod en betaling på 200 kroner har du adgang til elevværkstedet under hele dit forløb på Gråsten Landbrugsskole.

Kørekort

Du kan tage bilkørekort, mens du er elev på Gråsten Landbrugsskole, da vi har et samarbejde med den lokale køreskole Mobergs. Da de fleste elever bor på skolen i dagligdagen, kan det være svært at tage kørekort i hjembyen. Derfor er det oplagt at tage kørekort her i området. Teoriundervisningen foregår om aftenen her på skolen, og køreundervisningen afvikles i din fritid. Læs mere om mulighederne på Mobergs’ hjemmeside.

 

 

 

.

Hestestald

Du har mulighed for at opstalde din hest på Gråsten Landbrugsskole. Vi har både folde og ridebane, og der er gode muligheder for at ride i nærområdet, f.eks. i Roden Skov og Gråsten-skovene. Det koster 800 kroner om måneden at opstalde din hest hos os. Desuden får du wrap for hele måneden for 250 kroner. Du er naturligvis selv ansvarlig for at passe din hest. Du kan koordinere weekendpasning med de andre, som opstalder deres hest her på skolen.

 

.